Quote

"Durf echt kennis te maken met de Polen en je zal warm worden onthaalt!"


Informatie over het land Polen

Een korte introductie en informatie over Polen!

Polen is ongeveer tien keer groter in oppervlakte dan Nederland en heeft een inwonertal van circa 40 miljoen inwoners.

Polen is een bijzonder mooi land en heeft alles, wat een bezoek aan Polen rechtvaardigt! Veel steden zijn zeker een bezoek waard, zoals de bijzonder mooie stad Krakow en zeker ook niet te vergeten de Stad Torun. Torun met zijn Gotische gebouwen, is net als Krakow een bezoek meer dan waard. Polen is een land met een prachtige natuur en vele steden met een schoonheid aan architectuur, u voelt zich thuis!

poland


Aan de zuidgrens van Polen bevinden zich de Karpaten en het Tatra gebergte. Deze bergen zijn in de zomer uitermate geschikt voor wandelingen en in de winter voor vele wintersporten. De plaats voor wintersport is Zakopane en is vooral bekend door de springschans!


Buiten de bergen heeft de Poolse bodem een meer heuvelig karakter, echt vlak is het niet zoveel.
Polen heeft veel bossen, met grote oerbossen in het oosten. Denk dan aan de omgeving van Bialystok.


Bekend zijn in het  noordoosten en zeer mooi zijn de duizend meren in gebied Mazury, de Mazury is bijzonder geschikt voor alle vormen van watersport.


In het noorden wordt de grens bepaald door de Baltische zee, met zijn badplaatsen en havensteden. Om een paar plaatsen te noemen Gdansk, Sopot, Gdynia, Kolobrzeg en niet te vergeten ook Szczecin.


PoolsePolen is een land met vriendelijke, lieve en gastvrije mensen, het is voor de Poolse bevolking zeer belangrijk, om het hun vrienden naar de zin te maken. Maak kennis met de cultuur en de gastvrijheid, u zal ze dan zeker ook in uw hart sluiten! Zij nemen u op in hun familie met liefde en veel warmte. Het wordt zeer gewaardeerd, dat hun gasten enig blijk geven van hun waardering voor de genoten gastvrijheid! Polen is niet het land van boeven zoals kortzichtige figuren ons wil doen geloven. Polen is een land met zeer warme en hardwerkende mensen. 

Een aantal links naar meer info over enkele grote steden: